Darm klacht

Maag- en darmklachten

Van darmklacht
naar darmkracht

Maximaal gezond centrum - kind met buikpijn

Heb je wel eens last van?

Misschien heb je zelf al veel opgezocht en helpt het nog onvoldoende? En voel je dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. Wij kunnen je helpen!

Hoe kan ik mijn klachten verlichten?

Een eenduidig advies is niet zomaar te geven. De therapeuten van Maximaal Gezond kijken naar jou als geheel. Dit doen we door te kijken naar:

Leefstijl - voeding

Wat is de oorzaak van je darmklachten? Vanuit de orthomoleculaire natuurgeneeskunde kijken we naar tekorten en voeding. We onderzoeken waar jij last van krijgt en we gaan de oorzaak behandelen. Met Ayurveda ga je op zoek naar voeding die het beste bij jou past zodat klachten en ziekten verdwijnen. Zo ervaar je dat je zelf de regie hebt.

Maximaal gezond centrum
Buik hart

Herstel balans

Vaak zijn darmklachten het gevolg van een verstoring in de energiebalans van je lichaam. Verschillende behandelvormen helpen de balans te herstellen en het zelfhelende vermogen van je lichaam te ondersteunen zoals acupunctuur, massagetherapie, counseling en bioresonantie.

Ontspanning

Wat heeft deze darmklacht mij te vertellen? Wat is de echte oorzaak van mijn klacht? Emoties of ervaringen in je leven die onverwerkt zijn, kunnen een rol spelen bij darmklachten.

Via behandelingen zoals massagetherapie, yoga, Tui Na massage, Marma behandelingen en mindful yoga komt je lichaam in ontspanning en kun je onverwerkte emoties ontdekken die jouw aandacht nog nodig hebben.

Lichaam - geest

Aandacht voor de verbinding tussen lichaam en geest zien we in alle aanvullende therapieën terug. Bij lang aanhoudende klachten, ga je vaak meer piekeren, speelt onzekerheid steeds meer een rol en ontstaan er niet-helpende gedachten of reactiepatronen.

Mindfulness, ACT therapie, ademcoaching en HeartMath helpen je om vaardigheden te ontwikkelen om je veerkracht te vergroten, beter met emoties om te gaan, meer rust te ervaren en beter te kunnen reflecteren.

Ayurveda, bioresonantie en massagetherapie helpen om (oude)emoties te verwerken, beter te gaan voelen en ervaren wat er in je lijf gebeurt.

Bij wie kan je terecht?

Er zijn bij Maximaal Gezond verschillende professionals die jou kunnen helpen met je maag- en darmklachten.

Je kunt met de therapeut van jouw keuze contact opnemen.

Hart