Kanker

Kanker

Ondersteuning tijdens
en na kanker

Kanker

Ik heb kanker, wat nu?

Geconfronteerd worden met kanker is heel ingrijpend. Behandelingen kunnen je leven op de kop zetten. Fysiek, mentaal en emotioneel gebeurt er veel. Alles van vermoeidheid, neuropathie tot angst, spanning en somberheid kan langskomen. Je hoeft het echter niet alleen te doen. Tijdens en/of na de behandeling kunnen we je op allerlei vlak steun bieden.

Er is steun

Wil je weten wat je voor, tijdens of na je behandeling zelf kan doen om je lichaam te ondersteunen? Bij Maximaal Gezond staan we klaar om je te helpen. Wij werken altijd ondersteunend aan de reguliere behandelingen tegen kanker.

Veel mogelijkheden

Er is zoveel mogelijk om je te ondersteunen bij je klachten. Denk aan leefstijl, zoals voeding, bewegen, slaap, ontspannen. Maar ook ruimte geven aan het trauma van je diagnose, angst voor terugkeer van de ziekte, somberheid, eenzaamheid of vragen zoals: Hoe pak ik de draad weer op? Onze professionals zijn er om je te steunen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Ondersteunen herstel

Tijdens de behandeling kunnen we je handvatten aanreiken, zodat je meer rust ervaart en/of je herstel ondersteunt. Na de behandelingen gaat het erom dat je weer vertrouwen krijgt in de toekomst.
Maximaal gezond centrum

Emotional Freedom Techniques (EFT)

Is een makkelijk te leren techniek (voor, tijdens en na de behandeling). Door een zachte kloptechniek leer je spanning te reduceren. Hiermee ondersteun je het zelf-helend vermogen tijdens de behandeling. watkanikzelfdoen – www.watkanikzelfdoen.info

Herstelyoga bij kanker

Herstelyoga geeft steun tijdens en na je behandeling. Rustige, zachte en veilige bewegingen brengen diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. Je bouwt stap voor stap weer kracht en vertrouwen op in je lichaam. Vanuit verbinding met jezelf ontstaat ruimte om met mildheid naar jezelf en je situatie te kijken. Vermoeidheid, slapeloosheid, stijfheid en pijnklachten kunnen verminderen en het immuunsysteem kan beter gaan werken. In kleine groepen deel je jouw verhaal – zo ondersteun je ook elkaar. Ynanna yoga – www.ynanna.nl

Acupunctuur

Acupunctuur en massagetherapie geeft steun bij gebrek aan eetlust, neuropathie, brain fog, concentratie- problemen, opvliegers, overgangs- klachten, angst/onzekerheid en pijn. Het doel van deze therapie is ervoor te zorgen dat je minder last hebt van bijwerkingen en meer energie behoudt.
Oriental Welness – www.orientalwellness.nl

Bioresonantie en Orthomoleculaire therapie

Geeft steun bij fysieke- en hormonale disbalans, vermoeidheid en stress klachten. Afgestemd op jouw klachten krijg je advies/interventies op het gebied van voeding, leefstijl en stress-reductie. Zonodig met supplementen ondersteun je het immuunsysteem en zelfhelend vermogen. Je wordt fysiek en emotioneel ondersteund – van verdriet en boosheid tot huid, darmen, concentratie en spijsverteringsklachten. Veerkracht bij kanker – www.veerkrachtbijkanker.nl Vivre Vitaliteit – www.vivrevitaliteit.nl

Hypnotherapie

Ondersteunt je in de emotionele rollercoaster na je diagnose. Door alles wat hierbij loskomt, kun je angstig worden, gespannen zijn of extra pijn voelen. Ons gedrag, emoties en overtuigingen liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn. Die kunnen helpend zijn maar veel vaker zijn ze belemmerend. Met hypnotherapie kun je via het onderbewustzijn o.a. helpen om de nieuwe situatie te accepteren, de angst, pijn of stress te verzachten. Het kan helpen te ontspannen wat het herstelproces bespoedigt.
Praktijk OntSpanJe – www.praktijk-ontspanje.nl

Bij wie kan je terecht?

Er zijn bij Maximaal Gezond verschillende professionals die jou kunnen ondersteunen bij kanker. Je kunt met de therapeut van jouw keuze contact opnemen.
Hart