Gezondheid Welzijn Vitaliteit Utrecht

Verlang je ernaar om je gezonder, fitter en vitaler in je lichaam te voelen? Vraag jij je af wat welke mogelijkheden er zijn om jou hierbij te ondersteunen – zowel curatief als preventief? Zoek je een plek waar je op je gemak voelt en gezien wordt?

Dè plek

Het Maximaal Gezond Centrum is dè plek hiervoor. De plek voor jouw gezondheid, welzijn en vitaliteit in Leidsche Rijn. De plek om te leren, je te oriënteren op mogelijkheden en om geholpen te worden. We bieden een plek waar jij als inwoners van Leidsche Rijn je veilig en gesteund kan voelen, een plek om aan je eigen gezondheid te werken. Een oase van rust, waar je vanuit de hectiek van het dagelijkse leven een plek vindt om bij te komen.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Onze activiteiten zijn holistisch en aanvullend aan de reguliere zorg. In onze samenleving zien we steeds meer mensen die lichamelijk, mentaal en emotioneel vast komen te zitten. Vaak met vage klachten waar de huisarts je niet mee kan helpen: lusteloosheid, vage pijn, buikpijn, kortademigheid, angst, er gewoon even doorheen zitten. De professionals van Maximaal Gezond bieden uiteenlopende mogelijkheden om je weer fitter en fijner te voelen.

Ondersteunen van welzijn in de wijk

Juist in deze tijd is de ondersteuning van welzijn van groot belang. De negatief effecten van Covid op het welbevinden in de samenleving is groot. De aanvullende, complementaire benadering van de professionals in het Maximaal Gezond Centrum richt zich voor een groot deel op het management van stress en stress gerelateerde aandoeningen. De gezondheid professionals van het MG Centrum staan voor een positieve benadering van gezondheid, met als uitgangspunt: veerkracht, vitaliteit en een betekenisvol leven.

Voorlichting, lezingen en workshops

Hiervoor is het van belang om voorlichting en informatie te geven aan buurtbewoners over gezonder leven en bewustwording vergroten (binnen de mogelijkheden van de Covid maatregelen). Dit doen we door vrij toegankelijke markten/proverijen, lezingen, workshops en kennisbijeenkomsten te organiseren. Zo kunnen bewoners kennis maken met de mogelijkheden om met de eigen gezondheid aan de slag te gaan.